Brandweer
          Brakel Brandweer Brakel

Hoofdmenu


Laatste nieuws  |  Twitter

Nieuws

2023

Jaarlijkse korpsavond - 17-11-2023
Afgelopen vrijdagavond hebben wij onze jaarlijkse korpsavond gevierd. Een aantal leden hebben de kazerne omgetoverd tot een feestelijke locatie. Burgemeester van Maaren heeft ons bedankt voor onze inzet dit jaar.
Na een heerlijke maaltijd heeft onze groepschef, Hans van der Pijl, het woord aan het korps gericht. Hij heeft het jaar samengevat en samen met Lean van Remmerden aan diverse korpsleden diploma's en certificaten uitgereikt.
Zijn speech werd opgevolgd door het onthaal van onze nieuwe TS via de derde deur. Deze is onlangs in de zijkant van onze kazerne gebouwd en werd dan ook officieel geopend door middel van het doorknippen van een lint.
Bedankt voor de geweldige organisatie en Michel Haubrich Fotografie voor de mooie foto's!

2022

Organisatie Bommelerwaardse vaardigheidstoets - 15-10-2022
Vandaag was het dan zover dat de Bommelerwaardse veiligheid toets gespeeld zou worden het scenario was dat er tijdens werkzaamheden aan wijzerplaten van de kerk in Zuilichem tijdens demontage naar beneden was gevallen en op een auto terecht was gekomen daarin zat een persoon bekneld ook was er in de kelder van de kerk een brand uitgebroken, waar een persoon vermist was de bediende van de kraan kon door de brand en de paniek niet meer naar buiten en deze moest ook gered worden uit de kerktoten. Kortom een scenario waar op de korpsen hun tanden stuk konden bijten. Het was een mooie wedstijd met veel verschillende inzetten maar het eindresultaat was dat al de slachtoffers goed gered werden, een mooie wedstrijd met veel positieve reacties van de verschillende korpsen. Korps Dreumel ging er met de eerste prijs van door vanaf deze kant van harte gefeliciteerd. Hier de korpsen met hun eindresultaat:
1 Brandweer Dreumel
2 Brandweer Gameren
3 Brandweer Nederhemert
4 Brandweer Kerkdriel
5 Brandweer Zaltbommel
6 Brandweer Waardenburg

  Bekijk foto's.

Jubileumavond brandweer Brakel - 16-09-2022
Afgelopen vrijdagavond hebben we genoten van onze jubileumavond bij Dressuurstal van Baalen. Voor het officiële gedeelte werden we getrakteerd op een demonstratie en een rondleiding binnen het bedrijf. Waarvoor onze hartelijke dank! Afgelopen jaren heeft het korps door de corona-maatregelen geen jubilea kunnen vieren, wat maakte dat er dit jaar veel jubilarissen en diploma-uitreikingen waren. Daarnaast hebben we nog officieel afscheid genomen van Peter Klop en Kees van der Zalm. De brandweeronderscheidingen en diploma's werden overhandigd door Wethouder Zondag en onze eigen Lean Remmerde. Alle jubilarissen en geslaagden, van harte gefeliciteerd! Arie van Honk, bedankt voor het maken van de foto's.   Bekijk foto's.

Zeer grote brand Poederoijen - 02-05-2022
Op 2 mei werd Poederoijen opgeschrikt door een zeer grote brand, bij deze brand werden erg veel brandweerkorpsen ingezet. Onder andere korpsen uit Giessen, Nederhemert, Gameren, Woudrichem en ondersteunende diensten uit Waardenburg, Beesd, Waalwijk, Hedel etc. werden ingezet. In verband met de hevige rookoverlast werd er een NL-Alert verstuurd. Wij willen de fotograven bedanken voor hun foto's en willen bij deze al de betrokkenen bij deze grote brand veel sterkte wensen met wat er nu nog komen gaat.  Bekijk foto's.

2021

3e plaats tijdens vaardigheidstoets Zaltbommel - 30-10-2021
Na een lange tijd zonder vaardigheidstoetsen hebben we zaterdag 30 oktober deelgenomen aan de vaardigheidstoets in Zaltbommel. Het korps Zaltbommel had ter ere van het 100-jarig jubileum 5 verschillende objecten uitgezet waar 6 posten de handen vol aan hadden.O.a. op het terrein van BUKO moest een container worden verplaatst en stond er een parcours klaar waarbij de chauffeur volledig moest vertrouwen op aanwijzingen van zijn collega's. Daarnaast moest er een redding plaatsvinden op hoogte, moest er met emmers water worden verplaatst en moest er een hindernisbaan worden gelopen in het donker. Aan het eind van de dag bleek post Brakel een 3e plaats te hebben behaald.  Bekijk foto's.

Interregionale oefening met post Giessen (VRMWB) - 04-10-2021
Op 4 oktober heeft er een interregionale oefening plaatsgevonden met buurkorps Giessen. De oefening vond plaats bij Feedvalid in Poederoijen en was tevens een goede test voor de nieuwe regio-samenwerking tussen post Brakel (Gelderland-Zuid) en post Giessen (Midden West Brabant). Aan de oefening namen ook brandweer Waardenburg en een OvD uit Brabant deel.  Bekijk foto's.

Post Brakel zoekt 3 nieuwe manschappen - 25-09-2021
Werken bij de brandweer naast je huidige baan of andere bezigheden? Dat kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Het vrijwilligerswerk brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Niet alleen bij brand, maar ook bij (ernstige) verkeersongevallen, stormschade, het redden van dieren en ongelukken met gevaarlijke stoffen. Dat is waar jij voor staat! Brandweer Brakel is op zoek naar 3 nieuwe manschappen. Lees meer.

Nieuw voertuig t.b.v. ademlucht & arbeidshygiëne - 19-04-2021
Op 19 april hebben we ons nieuwe voertuig in ontvangst mogen nemen. Dit voertuig wordt gebruikt t.b.v. ons specialisme ademlucht & arbeidshygiëne. Bekijk foto's.

40 jarig jubileum Peter Klop - 01-01-2021
Ondanks de drukke jaarwisseling was er ook even tijd om stil te staan bij een mooi jubileum. Peter Klop behaalde zijn 40 jarige jubileum als brandweerman en werd verrast door zijn collega's. Peter, van harte gefeliciteerd! Bekijk foto's.

2020

Brandweerherdenking 20-06-2020
Iedere derde zaterdag in juni staan wij tijdens de nationale brandweerherdenking stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak. Om 13.00u brachten wij een minuut lang het ereteken. Bekijk foto's.

2019

Bommelerwaardse vaardigheidstoets afgesloten met 4e plaats - 12-10-2019
De Bommelerwaardse vaardigheidstoets werd 12-10-2019 georganiseerd door brandweer Waardenburg. Bij uitgaansgelegenheid De Koeldert was een uitdagend scenario uitgezet waarbij zowel een hulpverlening als brandmelding moesten worden opgelost. Post Brakel behaalde uiteindelijk de 4e plaats.
Lintjesregen brandweer gemeente Zaltbommel - 06-09-2019
Uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel ontvingen George van der Zalm, Kees van der Zalm, en Peter Klop een Koninklijke onderscheiding voor hun 20 jarig dienstverband als vrijwilliger bij de brandweer. Bekijk de foto's.

Felicitaties huwelijk Geert & Jodie 21-06-2019
Vrijdag 21-06-2019 stapte collega Geert in Dussen in het huwelijksbootje met Jodie. Uiteraard waren wij er bij en verraste het bruidspaar. Bekijk de foto's.

Pilot ABWC brandbestrijding te Bilthoven - 02-03-2019
Als onderdeel van een landelijke pilotdag heeft post Brakel 2 maart meegedaan aan de pilot brandbestrijding in Bilthoven welke werd georganiseerd door het ABWC. Bekijk de foto's.

2018

Felicitaties huwelijk en jaarlijkse korpsavond
Vanaf deze plaats nogmaals de nodige felicitaties:
- Armand Hobo & Gerinda Klop wegens hun huwelijk;
- Armand Hobo nogmaals nu vanwege het behalen van diploma Pompbediender;
- Marcel van Horssen voor het behalen van diploma Oefenleider;
- Hans van der Pijl voor het behalen van diploma Instructeur.

Oefening middelbrand bij Slot Loevestein - 29-10-2018
Maandagavond 29 oktober oefende we samen met post Gameren een middelbrand bij Slot Loevestein. Bekijk de foto's.

6e plaats tijdens regiofinale in Zaltbommel - 27-10-2018
De finale van de regionale vaardigheidstoetsen werd dit jaar gehouden in Zaltbommel, uiteindelijk behaalde post Brakel een 6e plaats. Bekijk de foto's.

Oefening ongeval met vrachtwagen te Kerkdriel - 02-07-2018
Bekijk de foto's.

3e plaats tijdens regio selectiewedstrijd te Asperen - 30-06-2018
Bekijk de foto's.

EHBO dag bij School met de Bijbel Zuilichem - 26-06-2018
Dinsdag 26-06 stond op School met de Bijbel in Zuilichem in het teken van de EHBO dag. Naast demonstraties van brandweer Brakel brachten ook de EHBO, Lotus slachtoffers, en de politie een bezoek. Foto's door Aria Grandia. Bekijk de foto's.

Oefening bij dressuurstal Van Baalen met EHBO en LOTUS - 09-04-2018
Maandagavond 9 april heeft brandweer Brakel een oefening gehouden bij dressuurstal Van Baalen aan de Verdrietweg in Brakel. Aan de oefening deden naast brandweer Brakel ook de EHBO en LOTUS slachtoffers mee. Bekijk de foto's.

Drukke jaarwisseling zonder incidenten - 01-01-2018
De jaarwisseling 2017/2018 is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Wel had post Brakel het druk met buitenbrandjes in Brakel, Zuilichem, Poederoijen, en Aalst. Bekijk de foto's.


2017

Jubileum en diploma uitreiking post Brakel - 18-11-2017
Tijdens de jubileum en diploma uitreiking zijn enkele leden van post Brakel en Nederhemert in het zonnetje gezet. Dit i.v.m. diverse jubilea en behaalde diploma's:
George van der Zalm 25 jaar in dienst. Geert van der Linden bevorderd naar hoofdbrandwacht. Kees van der Zalm, Arjan de Kraker, Nico van Dalen, Hans van der Pijl en Geert van der Linden allen diploma chauffeur/pompbediender. Reinier van Spronsen en Nico van Dalen beide diploma bevelvoerder. Tevens namen we afscheid van Dirk Seth. Bekijk de foto's van Jannie Struijk.

Brandweercollega Arjan stapt in huwelijksbootje - 03-11-2017
Vrijdag 03-11 trouwde onze collega Arjan met zijn Anne-Beth, wij konden dat natuurlijk als brandweer niet zo maar voorbij laten gaan. Vanaf deze plaats nogmaals van harte gefeliciteerd! Bekijk de foto's.

Brandweer Brakel op de ponymarkt in Brakel - 30-09-2017
Brandweer Brakel heeft zaterdag 30-09 op de jaarlijkse ponymarkt gestaan. Met veel materieel en activiteiten was er voor de bezoekers genoeg te doen. Ook het voorlichtingsvoertuig RedAlert van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid was aanwezig om voorlichting te geven over brandveilig wonen. Bekijk de foto's.

Bezoek speelzaal - 06-07-2017
Vandaag hebben we bezoek gehad van de kleine mannen en vrouwen van de speelzaal. Naast een rit met de brandweerauto mochten ze ook zelf een brand blussen. Bekijk de foto's.

Regio selectiewedstrijd te Lienden (5e plaats) - 24-06-2017
Tijdens de regio selectiewedstrijd in Lieden heeft post Brakel een 5e plaats behaald. Helaas was dit net niet genoeg voor een finaleplaats. Bekijk de foto's.

Herdenking / eerbetoon overleden brandweercollega's - 07-06-2017
Brandweer Brakel heeft zaterdag 17-06, net als vele andere posten door het land, de brandweercollega's herdacht welke tijdens het uitoefenen van hun werk zijn overleden. Naast dat de vlag halfstok hing werd er met een ereboog van water een eerbetoon gegeven. Bekijk de foto's.

Drukke jaarwisseling voor brandweer Brakel - 01-01-2017
Brandweer Brakel heeft een drukke jaarwisseling achter de rug met diverse buitenbranden in Brakel, Zuilichem en Poederoijen. Lees meer en bekijk de foto's.


2016

Brandweer Brakel zoekt vuurvreters
Brandweer Brakel is op zoek naar nieuwe collega's! Ben je tussen de 18 en 40 jaar en ben je gezond en sportief? Neem dan contact op met groepschef Hans van der Pijl via 06 - 13755517 of stuur een e-mail naar hans.van.der.pijl@vrgz.nl.

Compagniebrand Neptune Aalst - 07-12-2016
Bij Neptune Shipyards op de Veerdam in Aalst is woensdagavond 07-12 een zeer grote brand uitgebroken. Een 20-tal brandweerwagen uit de hele omgeving zijn ingezet om de brand die rond half negen uitbrak te bestrijden. Lees meer en bekijk de foto's.

Nico van Dalen geslaagd voor opleiding bevelvoerder - 14-11-2016
Nico van Dalen heeft met succes deelgenomen aan de opleiding tot bevelvoerder. Hierbij wat foto's van de bevordering op de kazerne. Bekijk foto's.

Oefening Wilhelminahof maandagavond 31-10-2016
Maandagavond 31-10-2016 oefent brandweer Brakel bij de Wilhelminahof, lees meer.

Scheepsbrand afgedamde maas Poederoijen - 25-08-2016
Op 25-08 is post Brakel uitgerukt voor een scheepsbrand.
Lees meer (+ foto's)...

Reinier van Spronsen bevordert tot bevelvoerder - 01-08-2016
Reinier van Spronsen is bevordert tot bevelvoerder.
Lees meer (+ foto's)...

Brandweer Brakel 2e bij regiowedstrijd Geldermalsen - 25-06-2016
Brandweer Brakel is bij de regiowedstrijd in Geldermalsen als 2e geëindigd. Hiermee is post Brakel geplaatst voor de finalewedstrijd later dit jaar.
Lees meer (+ foto's)...

Kennismaking met de brandweer - 16-06-2016
Kinderen van de Juliana van Stolbergschool in Poederoijen hebben in de praktijk kennis gemaakt met de brandweer. Zo konden ze o.a. met een echte brandweerslang spuiten. Volgens ons hebben ze het goed naar hun zin gehad. Bekijk foto's...

5e plaats tijdens vaardigheidstoets in Zwartebroek - 11-06-2016
Het is post Brakel helaas niet gelukt om zich te plaatsen voor de landelijke finale TAS-HD. In de halve finale was de uitslag een 5e plek. Lees meer...

3e plaats tijdens vaardigheidstoets TAS-HD in Ermelo - 28-05-2016
Opnieuw is het brandweer Brakel gelukt zich te plaatsen voor de volgende ronde van de TAS-HD vaardigheidstoetsen. Lees meer...

Vaardigheidstoets Kootwijkerbroek: 3e plaats 09-04-2016
De vaardigheidstoets TAS-HD in Kootwijkerbroek heeft een 3e plaats opgeleverd. Hiermee is post Brakel geplaatst voor de volgende ronde op 28 mei in Ermelo. Lees meer...

Scheepvaartongeval Waal links Zuilichem  - 02-02-2016
In de vroege morgen heeft er een aanvaring plaatsgevonden op de Waal t.h.v. Zuilichem . Lees meer...

Schoorsteenbrand Burg. Posweg Brakel 28-01-2016
Een schoorsteenbrand aan de Burg. Posweg in Brakel heeft het nodige werk opgeleverd. Lees meer...

Drukke jaarwisseling  - 01-01-2016
Brandweer Brakel heeft een drukke jaarwisseling achter de rug. Lees meer...

2015

Asbest vrijgekomen bij uitslaande brand Nieuwaal  - 04-11-2015
Woensdagmiddag werd post Brakel gealarmeerd voor bijstand bij een grote brand in Nieuwaal. Aan de Jacob Ekelmansstraat was brand uitgebroken bij een tuinmachine handelaar. Bij de brand is asbest vrijgekomen welke door een gespecialiseerd bedrijf moest worden opgeruimd. Bekijk hier de foto's.

Regiofinale levert 6e plaats op - 31-10-2015
Na de selectiewedstrijden eerder dit jaar werd op 31-10 de regiofinale gehouden in Nederhemert. Korps Nederhemert had een uitdagend scenario bedacht waarbij voldoende was te zien voor de toeschouwers. Tijdens de prijsuitreiking bleek post Brakel de 6e plaats te hebben behaald . Bekijk hier de foto's.

Jaarlijkse diploma- en jubileumuitreiking - 09-10-2015
Tijdens de jaarlijkse diploma- en jubileumuitreiking ontvingen Armand en Geert hun manschap-diploma. Daarnaast ontvingen Catharinus en André een Koninklijke onderscheiding bij hun afscheid, deze werd opgespeld door burgemeester Albert van den Bosch. Bekijk hier de foto's.

2e plaats tijdens regio selectiewedstrijden in Dreumel - 27-06-2015
Met een 2e plaats tijdens de regio selectiewedstrijden in Dreumel heeft post Brakel zich geplaatst voor de regiofinale op 31 oktober in Nederhemert.

HV Experience Bommelerwaard te Zaltbommel - 20-06-2015
Zaterdag 20 juni heeft het eerste hulpverleningsexperience plaatsgevonden aan de haven van Zaltbommel. O.a. brandweer Brakel verzorgde hier enkele demo's, tevens waren politie, ambulance en rijkswaterstaat aanwezig. Bekijk hier de foto's.

Oproep: collega's gezocht voor brandweer Brakel  - 30-04-2015
Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is voor de brandweerpost Brakel op zoek naar enkel enthousiaste collega's met karakter en doorzettingsvermogen. Deze kazerne is een van de zes brandweerposten in de Bommelerwaard. Werkt en of woont U in een van de dorpen Brakel, Poederoijen of Zuilichem. Spreekt jou dit aan of wil je informatie, dan kun je contact opnemen met de groep chef post Brakel Hans van de Pijl GSM 0613755517 of via Email hans.van.der.pijl@vrgz.nl

Grote oefening met EHBO en Lotus  - 13-04-2015
Op 13 april heeft Brandweer Brakel samen met de EHBO en Lotus een grote oefening gehouden in Brakel een zware put maar iedereen heeft er weer veel van opgestoken foto's: A van Honk en EHBO. Bekijk hier de foto's

Regiofinale te Lingewaal-Zuid afgesloten met 2e plek  - 25-10-2014
Tijdens de regiofinale in Asperen behaalde brandweer Brakel de 2e plek. Bekijk hier de uitslag en foto's.

1e plaats tijdens vaardigheidstoets te Nederhemert - 28-06-2014
De regioselectie vaardigheidstoets werd dit jaar gehouden in Nederhemert, op baan 1 speelde post Brakel. Er was brand gemeld bij de betonfabriek, deze brand was ontstaan na laswerkzaamheden. Daarnaast moest er een persoon onder de gevallen last van een heftruck vandaan worden gehaald. Uiteindelijk met de 1e plaats als resultaat welke toegang geeft tot de finaleronde op 25-10 in Lingewaal. Bekijk hier de uitslag en foto's.

Landelijke finale voor brandweer Brakel- 14-06-2014
Brandweer Brakel heeft zich op 14 juni in Haren (Groningen) geplaatst voor de landelijke finale klasse TAS-HD op 6 september in Oeffelt. In oeffelt strijden de beste 10 ploegen uit Nederland voor het landskampioenschap.
Tijdens de wedstrijd in Haren moest een brand worden geblust in een flat waarbij drie slachtoffers moesten worden gered. Bekijk hier de uitslag en foto's.

Ook in Diepenheim succes voor brandweer Brakel - 24-05-2014
Zaterdag 24 mei heeft brandweer Brakel de 3e prijs behaald tijdens de vaardigheidstoets in Diepenheim. Ter plaatse was brand uit gebroken bij een uitgaangsgelegenheid. Met dit resultaat plaatst brandweer Brakel zich voor de volgende ronde op 24 juni in Haren (Groningen). Op deze dag speelt brandweer Brakel ook de volgende ronde in de klasse 112 in Oeffelt. Voor beide wedstrijden geldt dat als er een 1e, 2e of 3e plaats wordt behaald de brandweerlieden zich plaatsen voor de landelijke finale. Bekijk hier de uitslag en foto's.

Opnieuw succes brandweer Brakel - 17-05-2014
Na de 1e prijs vorige week in de klasse "TAS-HD" heeft brandweer Brakel 17 mei een 2e plaats behaald in de klasse "112" op de vaardigheidstoets in Maarn / Maarsbergen. Met dit resultaat speelt brandweer Brakel de volgende ronde op 14 juni in Oeffelt. Bekijk hier de uitslag en foto's.

Post Brakel behaald 1e plaats in Barneveld - 10-05-2014
Net als in de 112 klasse heeft brandweer Brakel zich op 10 mei in Barneveld ook voor de volgende ronde van de TAS-HD klasse geplaatst. In Barneveld behaald Brakel de eerste plaats, de volgende ronde is op 24 mei in Diepenheim. Bekijk hier de uitslag en foto's.

Derde plaats tijdens 112 vaardigheidstoets - 22-03-2014
Tijdens de 112 vaardigheidstoets in Creil / Rutten heeft brandweer Brakel een derde plaats behaald. Door dit resultaat mag post Brakel deelnemen aan de volgende ronde op 17 mei in Maarn / Maarsbergen. Bekijk hier de uitslag.

Aflossing door post Brakel bij zeer grote brand Zaltbommel
Bij een zeer grote brand aan de Unieweg in Zaltbommel heeft brandweer Brakel de verschillende posten geassisteerd. De eerste melding was BR Industrie en leek mee te vallen, uiteindelijk mondde de broeiende massa uit tot een uitslaande brand en is er dagenlang geblust door posten uit de gehele regio. Ook werd de hulp van defensie ingeroepen, zei kwamen met shovels de grote berg afval uit elkaar halen.
Bekijk hier de foto's. En bekijk hier enkele video's.

Drukke jaarwisseling
De jaarwisseling is redelijk druk verlopen, brandweer Brakel rukte enkele malen uit naar de kernen van Brakel en Zuilichem. Er deden zich geen noemenswaardige problemen voor. Tot slot wil brandweer Brakel iedereen een mooi en veilig 2014 wensen!

Een veilige en feestelijke jaarwisseling: enkele tips
Wat kun je zelf doen aan de veiligheid tijdens de jaarwisseling:

  • Leeg containers tijdig en sluit ze af. Plaats ze binnen of uit het zicht.
  • Sluit brievenbussen af welke zich aan de openbare weg bevinden
  • Zet de buitenverlichting aan
  • Sluit je hekwerken

Meer tips en informatie is te vinden op www.zaltbommel.nl/oudennieuw.

Twee nieuwe leden voor brandweer Brakel - 31-10-2013
Brandweer Brakel heeft twee nieuwe leden kunnen toevoegen: Armand Hobo en Geert van der Linden. Beide zullen na hun opleiding als manschap de groep gaan versterken. Namens het gehele korps beide veel succes toegewenst.

Vragen m.b.t. het gebruik van sirenes - 08-10-2013
Af en toe komen er vragen binnen van burgers die zich afvragen, waarom de brandweer sirenes gebruikt, zeker tijdens de nachtelijke uren. Buiten het feit dat het wettelijk verplicht is, hopen wij u hier wat meer informatie te geven om zo de noodzaak te onderbouwen.

De brandweer is er om in noodsituaties een incident zo snel mogelijk te bestrijden. Wij zetten ons in voor mens en dier. Bij een melding is de brandweer verplicht om binnen een vastgestelde termijn op de plaats van de melding aanwezig te zijn. Om zo snel én veilig mogelijk ter plaatse te komen maken wij gebruik van optische- en geluidssignalen. Ook 's nachts! Weggebruikers zijn 's nachts vaak minder alert, en een snelrijdende brandweerauto zonder sirenes zou pas laat opvallen. Het is niet in alle gevallen nodig om met sirenes weg te rijden, de alarmcentrale bepaald de prioriteit van de melding.

Regels chauffeur brandweervoertuig
Hoewel de chauffeur van een brandweervoertuig er ’s nachts van uit kan gaan dat er weinig verkeer op straat is, is hij of zij wel verantwoordelijk voor het eigen personeel en degenen die wel op straat zijn. Wanneer de chauffeur zich niet houdt aan de regelgeving is hij verantwoordelijk voor alle gevolgen (bijvoorbeeld een ongeluk). Deze wettelijke regels geven aan dat (brandweer)voertuigen bij een "Prio 1" te allen tijden (dus ook 's nachts) met zwaailicht en sirene moeten uitrukken. Want ook 's nachts bevinden zich weggebruikers (voetgangers, fietsers en automobilisten) op de weg, die gewaarschuwd moeten worden voor naderende voorrangsvoertuigen van de hulpdiensten. Om de risico's te beperken moet de chauffeur in het bezit zijn van een uitvoerige opleiding en moet hij aangesteld zijn om met Prio 1 te mogen rijden.

Vaardigheidstoets Bommelerwaard: 4e plaats - 05-10-2013
Zaterdag 5 oktober heeft post Brakel meegedaan aan de Bommelerwaardse vaardigheidstoets welke is georganiseerd in Zaltbommel. Dit resulteerde in een 4e plaats. Foto's: Fotoalbum brandweer Brakel

Chalets uitgebrand op camping Aalst - 19-09-2013
Op 19-09-2013 is brandweer Brakel twee keer uitgerukt naar camping de Rietschoof in Aalst. In de vroege ochtend brandde hier een stacaravan af met enkele gasflessen. In de late avond brandde er nog een aantal chalets af: bij deze brand is opgeschaald naar grote brand.
Foto's: Fotoalbum brandweer Brakel

Regio vaardigheidstoets in Culemborg - 29-06-2013
Op zaterdag 6 juni heeft brandweer Brakel deelgenomen aan de regio vaardigheidstoets in Culemborg. Een leuk scenario wat uiteindelijk een
5e plaats opleverde.
Foto's: Regio vaardigheidstoets in Culemborg - 29-06-2013

Grote brand legt monumentaal pand in de as - 30-04-2013
Aan de Maasdijk in Poederoijen is in de vroege ochtend van 30 april een leegstaand pand volledig door brand verwoest. De korpsen van Brakel, Nederhemert, Gameren, Maasdriel-West (watertransport) en GNL/Bommelerwaard (hoogwerker) bestreden de brand.
Foto's: Grote brand Maasdijk Poederoijen - 30-04-2013

Vaardigheidstoets klasse 112 te Dronten - 06-04-2013
Brandweer Brakel heeft zaterdag 6 april meegedaan aan de 112 vaardigheidstoets in Dronten. Uiteindelijk behaalde Brakel een 8e plaats.
Foto's: Vaardigheidstoets 112 te Dronten - 06-04-2013

Jubileumavond post Brakel - 01-03-2013
Op vrijdagavond 1 maart werd er op de kazerne van brandweer Brakel een jubileumavond gehouden. Stienis Jan van Maaren kreeg een onderscheiding van burgemeester Van den Bosch vanwege zijn 30-jarig dienstverband. Verder is er deze avond afscheid genomen van enkele oud-collega's.
Foto's: Jubileumavond - 01-03-2013

Chalet met 7 gasflessen uitgebrand - 02-01-2013

Een middelbrand heeft woensdagmorgen 2 januari een chalet op de camping in Aalst volledig in de as gelegd, in de chalet lagen ook nog eens 7 gasflessen welke op tijd konden worden weggehaald. Er raakte niemand gewond.
Foto's: BR Caravan (OPS: middel) Maasdijk 29 Aalst - 02-01-2013

Zeer grote brand Verdrietweg Zuilichem - 02-12-2012
Een zeer grote brand heeft vanochtend een loods aan de Verdrietweg in Zuilichem in de as gelegd. Voor foto's kijkt u hier.
Bekijk hier de video: Zeer grote brand Verdrietweg Zuilichem - 02-12-2012

Maasdriel-Oost - 2e plaats op B'waardse wedstrijd - 06-10-2012

De jaarlijse Bommelerwaardse brandweerwedstrijden werden dit jaar georganiseerd door post Maasdriel-Oost. Er was een uitdagend scenario bedacht waar de deelnemende korpsen hun handen vol aan hadden. Bij de oude brandweerkazerne had een ongeval plaatsgevonden en daardoor was er ook binnen brand uitgebroken. Brakel behaalde een 2e plaats. Voor foto's kijkt u hier.

Brakel - Hennepkwekerij aangetroffen na brand - 24-09-2012

Maandagavond even voor middernacht is er brand uitgebroken in een garage aan de Burgemeester Posweg in Brakel. De brandweer had het vuur snel onder controle en trof tijdens het blussen een in werking zijnde hennepkwekerij aan van ongeveer 630 kleine planten. Voor foto's kijkt u hier.

Zuilichem, grote brand legt schuur in de as - 06-07-22

Een grote brand aan de Vleugeldijk in Zuilichem heeft een groot gedeelte van de schuur in de as gelegd, hierbij is ook een hoeveelheid asbest vrijgekomen. De brand werd bestreden door de korpsen Brakel, Nederhemert en Gameren ondersteund door eenheden uit Tiel, Geldermalsen en Maasdriel-Oost.
Voor foto's kijkt u hier. (Gemaakt door Bart Meesters)

1e plaats tijdens regio-wedstrijd in Buren - 30-06-2012

Vandaag heeft brandweer Brakel een mooie 1e plaats behaalt tijdens de regiowedstrijd in Buren. Deze plek geeft recht op het spelen van de regiofinale in Neerijnen-Oost (omgeving Varik) op 27-10. Voor foto's kijkt u hier.

40 Jarig jubileum Gerrit Bok - 01-06-2012

Op vrijdag 1 juni heeft Gerrit Bok (59) uit Poederoijen zijn 40 jarige jubileum behaald als lid van de vrijwillige brandweer in Brakel. Dit was reden voor zijn collega's om Gerrit om 5.15 uur te verrassen met felicitaties en een ontbijt op bed. In vol ornaat en met veel lawaai werden Gerrit en zijn vrouw Artje gewerk en werd hun een taart aangereikt voor bij de koffie. Op een later tijdstip zal Gerrit officieeel gehuldigd worden voor zijn behaalde jubileum.
Meer foto's van de verrassing voor Gerrit Bok

Jaarlijkse brandweeravond - 03-02-2012

Op vrijdagavond 3 februari tijdens de jaarlijse brandweeravond zijn er oorkondes uitgereikt (George van der Zalm, Catharinus Versteeg en André van de Werken) voor 20 of 30jaar als brandweerman. Evenals een diploma uitrukchauffeur (Erik Bok) en een koninklijke onderscheiding voor Jan-Willen Duijzer i.v.m. zijn afscheid bij de brandweer Brakel.
Meer foto's van de jaarlijkse brandweeravond

Diploma's uitgereikt tijdens ontmoetingsavond - 03-12-2011

Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsavond op 3 december zijn er diploma's uitgereikt aan de volgende leden: Hans van der Pijl, Janko Bok, Erik Bok en Reinier van Spronsen. Deze diploma's werden feestelijk uitgereikt door de postcommandant.

Peter Klop gehuldigd voor 30 jarig jubileum - 18-11-2011

Tijdens een feestavond op de kazerne is Peter Klop gehuldigd voor zijn 30 jarig jubileum bij de brandweer van Brakel. Uit handen van de burgemeester ontving Peter Klop een oorkonde.
Bekijk hier meer foto's