Brandweer
          Brakel Brandweer Brakel

Hoofdmenu


Laatste nieuws  |  Twitter

Brandweer Brakel oefent maandagavond 31 oktober samen met inwoners Wilhelminahof Brakel

Brakel - In de maanden september, oktober en november gaat brandweer Gelderland-Zuid oefenen in woongebouwen in alle gemeenten van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Op maandagavond 31-10 is het de buurt aan de Wilhelminahof (Wilhelminalaan 13) in Brakel, de oefening start om 20.15 uur. Na de oefening nodigt de brandweer de omwonenden uit om te praten over brandveiligheid. Het voorlichtingsvoertuig van de regio, de RedAlert, zal ook aanwezig zijn.

Aandacht voor senioren
De brandweer organiseert de oefeningen in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Net als voorgaande jaren is de doelgroep ook dit jaar de thuiswonende senior. Senioren blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal slachtoffers bij brand onder senioren toeneemt. Dit heeft diverse oorzaken, waarvan de belangrijkste koken en roken zijn. Als we niet op deze signalen inspelen, zal het aantal slachtoffers verdubbeld zijn in 2030.

Zichtbaar in de gemeente met RedAlert
Brandweer Gelderland-Zuid heeft sinds dit jaar een voorlichtingsvoertuig, de RedAlert. Met dit voertuig kunnen inwoners op interactieve wijze inzicht krijgen in (brand)risico's in hun eigen woonomgeving en zien zij hoe zij dergelijke risico's kunnen voorkomen.

Tijdens de Brandpreventieweken oefent de brandweer in een woongebouw in Gelderland-Zuid. Na de oefening staan medewerkers van Brandweer Gelderland-Zuid bij de RedAlert om met bewoners te praten over brandveiligheid. Hiermee krijgt de brandweer meer kennis over dergelijke woongebouwen, tegelijkertijd krijgen bewoners de mogelijkheid om informatie in te winnen over wat zij zelf kunnen doen aan een brandveilige woonomgeving.

Brandweer Gelderland-Zuid heeft bewoners en omwonenden van de woongebouwen voor deelname aan de oefening uitgenodigd. Vanzelfsprekend is iedereen welkom om naar de oefening te komen kijken en informatie in te winnen bij de RedAlert.


(klik op de afbeelding voor een vergroting)