Brandweer
          Brakel Brandweer Brakel

Hoofdmenu


Laatste nieuws  |  Twitter

Disclaimer

Op de gehele inhoud van deze website is de disclaimer van toepassing.
Deze houdt in dat teksten en foto's niet zonder toestemming van de auteur mogen worden verspreid, vermenigvuldigd of gebruikt door derden. Dit geldt voor alle teksten en media welke te vinden is op de website, het fotoalbum, het twitteraccount en op Facebook.

Indien U een foto of tekst wilt overnemen, neem dan contact met ons op via het kopje "contact" in het menu.

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend en eventuele foutieve informatie kan niet worden uitgesloten, waar we onze uiterste best voor doen om dit te voorkomen.

Datum: 30-06-2011


Veelgestelde vragen

Regelmatig ontvangen wij vragen over uiteenlopende zaken. Op deze pagina vindt je het antwoord op de meeste vragen. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem contact met ons op via Facebook, Twitter of gebruik het contactformulier.

Aanmelden vrijwilliger
1.    Kan ik mezelf aanmelden als vrijwilliger?
Uiteraard is dit mogelijk. Vul hiervoor het contactformulier in op de website en vermeld hierbij dat het gaat om een (mogelijke) aanmelding als vrijwilliger.

Uitrukken
1.    Kan ik de uitrukken volgen?
Ja, dit kan achteraf via onze website. De alarmeringen verschijnen tevens publiekelijk online op www.monitor.livep2000.nl.

2.    Moet de brandweer altijd lawaai maken (ook ‘s nachts)?
Ja, indien de melding hierom vraagt wordt er met zwaailicht en sirene gereden. Om eventueel verkeer op tijd te kunnen waarschuwen is het nodig (en verplicht) om dit ook ’s nachts te doen. Er zijn immers ook op die tijdstippen (mogelijk) mensen op de weg.

Foto’s
1.    Wie maakt de foto’s?
Het grootste gedeelte van de foto’s komt van externe beroepsfotografen uit de regio. Deze zijn in het bezit van een perskaart en leveren o.a. foto’s voor regionale en landelijke nieuwsmedia. Daarnaast ontvangen wij ingezonden foto’s van onze volgers/bezoekers, na controle worden deze geplaatst. Tot slot worden er foto’s gemaakt door de beheerder van deze website en  in sommige gevallen (denk aan langdurige inzetten) door de brandweer zelf. Zelf een foto insturen? Gebruik ons contactformulier.

2.    Zijn er richtlijnen voor foto’s?
Ja, er worden nooit slachtoffers en/of kentekens (herkenbaar) in beeld gebracht. Mocht je als betrokkene een foto of meerdere foto’s verwijderd willen hebben neem dan contact met ons op via het contactformulier. De foto(‘s) zullen dan z.s.m. verwijderd worden.

3.    Kan ik foto’s zomaar gebruiken?
Nee, je kunt de foto’s niet zomaar onder je eigen naam (her)gebruiken, dit komt doordat elke foto is voorzien van auteursrecht. Uiteraard kun je onze berichten wel delen op Facebook of retweeten op Twitter. Mocht je foto’s in je bezit willen krijgen neem dan contact met ons op via het contactformulier. Voor commerciële bedrijven worden hiervoor mogelijk (achteraf) kosten gerekend door de fotograaf.

Sociale media / e-mails
1.    Worden de sociale media en e-mails continu beheerd?
Nee. Hoewel er altijd z.s.m. gereageerd zal worden op berichten of vragen kunnen we niet garanderen dat dit binnen een bepaalde tijd zal zijn. Het bijhouden van deze kanalen is op vrijwillige basis en wordt niet gedaan door (uitgerukte) brandweermannen. We streven ernaar om binnen 1 werkdag te antwoorden. Dit geldt ook voor het beheren van reacties op de sociale media. Mochten wij van mening zijn dat een reactie niet passend of zelfs kwetsend is dan zullen wij deze verwijderen.

De website en sociale media worden op vrijwillige basis bijgehouden en word niet vooraf door brandweer Brakel gecontroleerd. Daarom is brandweer Brakel niet aansprakelijk voor eventuele onjuiste informatie.

Vragen? Stel ze via ons contactformulier.